Karneval 2014

I barnehagen er karneval en kulturell tradisjon, selv om vi ikke legger stor vekt på hvorfor vi feirer dette. For oss i barnehagen er det en kjekk periode som minner oss om at våren og lysere tider er på vei. Karnevals - dagen er en fest dag for oss der barn og voksne kler seg ut i forskjellige lekre, morsomme og skumle kostymer. Her har vi alt fra dyr som løver og elefanter, prinsesser, fotballspillere, jobbemenn, actionhelter, klovner, politi og ikke minst alle prinsessene.  De på stor avdeling bruker Dyrehagen som festsal der det er dans til sambamusikk, samba tog gjennom heile huset, avdelingene har hver sine innslag på scenen og så er det pølsefest etterpå. Katta i sekken har de når de er kommet ut for å leke.De på 0-3 års avdelingen bruker ett festpyntet sanserom på Trollongane som festsal. De har sang, musikk og dans i mer rolige omgivelser. De har også pølsefest og katta i sekken.

Det er viktig for oss at barna ikke skal bli skremt og være utrygge på en dag som dette, men være med på det de selv ønsker på sine egne premisser.